Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus. Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.
  2. Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
  3. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten.
  4. Afblussen met de wijn en laten inkoken tot er nog plm. 1 eetlepel over is. De tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen
  5. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak maken met peper, zout en oregano.
  6. Kipfilet in dunne plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.
  7. Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen.
  8. Tomatensaus erover verdelen. Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen.
  9. Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
  10. Lekker met een pastagerecht of met gebakken aardappelen en sla