Omelettaart met broccolipuree en paprika
Porties
5personen
Porties
5personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de roosjes van de broccolistronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes. Doe de blokjes in een pan met 4 cm water en leg de roosjes erbovenop. Kook dit in 4-6 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een vergiet onder koud water af en laat goed uitlekken. Houd 4-6 kleine roosjes apart voor garnering.
  2. Meng de rest van de broccoli met een derde van de geraspte kaas in de keukenmachine tot een stevige en helder-groene puree. Voeg al draaiend een derde van de slagroom toe, de puree moet stevig blijven. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  3. Snijd de paprika’s in dunne repen en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan, schep de knoflook, paprikarepen en paprikapoeder erdoor en smoor de paprika afgedekt in 4-6 minuten zachtjes gaar. Schep af en toe om. Laat zonder deksel het vocht verdampen.
  4. Klop in een kom de eieren los met de rest van de slagroom, kaas en wat zout. Smelt een kwart van de boter in een koekenpan (Ø 18-20 cm grote van een springvorm )en laat een kwart van het beslag over de pan bodem uitvloeien. Laat de omelet op matig hoog vuur stollen. Laat de omelet op een bord glijden en bak op dezelfde manier nog 3 omeletten
  5. Leg 1 omelet op de bodem van een ingevette springvorm en/of op een ovenbestendig bord/schaal strijk hier een derde van de broccolipuree tot een dikke laag uit. Verdeel er een kwart van de paprikarepen over. Leg hierop weer een omelet en herhaal deze volgorde nog 2 keer. Dek af met de laatste omelet.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de hüttenkäse in een zeef uitlekken. Verdeel de hüttenkäse over de taart en leg hier de laatste paprikarepen en de achtergehouden roosjes broccoli op. Schuif de taartvorm een richel onder het midden in de oven en laat de taart in 20-25 minuten door en door heet worden en licht kleuren. Snijd de taart aan tafel in punten.