Heerlijke chocoladetaart zonder oven
Porties
18puntjes
Porties
18puntjes
Instructies
  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en laat het iets uitsteken om later de taart naar een schaal te verplaatsen
  2. Verkruimel het pak Bastognekoeken en strooi dit in de springvorm.
  3. Smelt de boter zachtjes, indien dit helemaal gesmolten is giet je het over de koekkruimels en roer het goed door elkaar.
  4. Strijk het geheel met de bolle achterkant van een lepel mooi glad en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
  5. Verwarm de slagroom zachtjes in een steelpan. Voeg de brokken chocolade erbij en laat het smelten. Roer af en toe voorzichtig tot de chocolade helemaal gesmolten en er doorheen geroerd is. Haal de pan van het vuur.
  6. Laat het een paar minuten staan en roer de likeur erdoor. Giet het mengsel over de koekbodem. Strijk het indien nodig, mooi glad en laat de taart opstijven in de koelkast. Zeef er als decoratie cacaopoeder over.