Broccoli-quiche
Porties
4personen
Kook Tijd
30minuten
Porties
4personen
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Bladerdeeg-plakjes laten ontdooien en oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Spekjes uitbakken tot ze knapperig zijn.
  3. Gehakt bij spekjes voegen en met wat zout, peper en de 2 theelepels knoflook rul bakken.
  4. Als laatste even de lente ui meebakken.
  5. Ondertussen de broccoliroosjes 2 a 3 minuten koken met een snufje zout en in een vergiet direct afspoelen met koud water.
  6. Vier deegplakjes in een vierkant op het werkblad leggen en de andere 4 daar weer boven op. Met de deegroller uit rollen tot een lap ter grote van de vorm.
  7. De vorm invetten met wat boter of olijfolie en de vorm bekleden met de lap bladerdeeg. Overtollige randjes wegsnijden. In bodem van de beklede vorm met een vork gaatjes prikken.
  8. Gehakt/spek en de broccoli verdelen over de bodem, Strooi daar de helft van de geraspte kaas over.
  9. Klop de eieren met de 2.5 dl room los met een mixer of garde en roer de rest van de geraspte kaas door. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  10. Schenk dit over de quiche en plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de quiche in circa 30 minuten goudkleurig.