appelbollen met marsepein
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (Hete lucht oven op 175 graden)
  3. Pers de citroen uit. Was en schil de appels. Verwijder het klokhuis.
  4. Breng 500 ml water met 2 eetlepels suiker en het citroensap aan de kook. Stoof de appels ca. 5 minuten met het deksel op de pan. Laat ze uitlekken en iets afkoelen.
  5. Rasp de marsepein grof. Besprenkel de marsepein met wat rum, kneed hem en vul er de appels mee.
  6. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het uit op een bloem bestrooid oppervlakte. Maak van het deeg vierkantjes van 20 x 20 cm en leg ze op wat bloem.
  7. Splits het ei. Bestrijk de deegranden met eiwit.
  8. Leg de appels op de deegvierkantjes en omwikkel ze met het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg goed aan.
  9. Leg de appelbollen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  10. Kluts het eigeel en bestrijk de appelbollen met het eigeel.
  11. Bak ze ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  12. Bestrooi ze met poedersuiker en garneer ze e.v. met mint. Serveer met b.v een vanillesaus.