Foto: Twitter: arne@98

De politie verwacht binnenkort iemand te kunnen aanhouden in de zaak waarbij afgelopen weekend een agent in Vaassen werd bedreigd. Dat laat politiewoordvoerder Nanda Redder weten. De agent was afgekomen op een massale vechtpartij, maar werd zelf belaagd en moest zich terugtrekken.

De vechtpartij was ontstaan bij wijkgebouw Balai Pusat aan het Kouwenaarspad in Vaassen. Verschillende groepen gingen daar op straat met elkaar op de vuist. Een agent die ter plaatse kwam, werd dusdanig in het nauw gedreven en bedreigd dat hij zich terug moest trekken in zijn dienstauto.

 

Vervolgens werd er een steen door de ruit van zijn politieauto gegooid. De agent raakte daarbij niet gewond. Een grote politiemacht kwam vervolgens ter plaatse om hun collega te ontzetten.┬á,,Uiteraard heeft het gebeuren behoorlijke impact op de collega gehad”, reageert Redder. ,,Maar de collega is inmiddels weer aan het werk.”

Ook aan de Woestijnweg even verderop was zaterdagnacht een vechtpartij. Hier was sprake van een burenruzie. In beide zaken werden geen aanhoudingen verricht en ook anderhalve dag later zit er nog niemand voor vast. ,,Er wordt met verschillende mensen gesproken om de aanleiding helder te krijgen”, aldus Redder.

 

Bron: De Stentor