Het is heel herkenbaar, irritaties tussen u en de buren. Vaak kan dit zelf opgelost worden door het probleem kenbaar te maken tijdens een goed gesprek. In enkele gevallen is een gesprek niet voldoende. Ook is het soms lastig om dit gesprek met de buren aan te gaan.

Een mogelijkheid is dan om terug te vallen op Buurtbemiddeling. In de maand juli komen de politie en Buurtbemiddeling van Koppel naar u toe in Vaassen!

Zomerse irritaties
Het mooie weer komt er aan. Veel mensen gaan lekker naar buiten om van het weer te genieten. Door verschillende gebeurtenissen kunnen mensen in deze periode juist overlast ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan barbecues, muziek, vuurkorven of tuinfeestjes die net wat te lang doorgaan. Dit soort overlast kan de sfeer flink verpesten.

Als deze irritaties hoog oplopen, is een goed gesprek soms ingewikkeld om aan te gaan. Daarbij is het vaak vooral lastig om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen. Wanneer hier sprake van is, kunnen mensen beroep doen op Buurtbemiddeling. Wijkagent Berthold Snippe heeft er inmiddels voor gezorgd dat er nog meer partners bij dit initiatief betrokken zijn zoals BOA’s en woonstichting Triada.

De aftrap van dit project is op woensdagmiddag 12 juli in het centrum van Vaassen.

Meer info; http://www.koppelepe.nl/nieuws-algemeen/politie-en-buurtbemiddeling-epe/