Edelherten welkom op unieke rustplaats: begraven tussen bomen, heide en zandpaden.

Oeroude beuken, indrukwekkende edelherten en uiterst zeldzame insecten. De nieuwste natuurbegraafplaats van Nederland, de vijftiende inmiddels, biedt écht iets bijzonders. De rustplaats ligt in de gemeente Nunspeet, aan de rand van het schilderachtige dorp Elspeet. Het is onbetwist een van de mooiste plekken op de Veluwe. Bovendien goed bereikbaar vanaf de A28 en A1.

Voorafgaand aan de opening worden op beperkte schaal open dagen georganiseerd op 3 en 4 juli 2020 én op 10 en 11 juli 2020. Op deze vrijdagen en zaterdagen is er gelegenheid om onder begeleiding een rondwandeling te maken over de natuurbegraafplaats. De rondleidingen vinden plaats om 11.00, 14.00 en 16.00 uur.

Verzamelen bij de hoofdingang. De ingang ligt ongeveer 70 m ten noorden van Apeldoornseweg 185 (hotel Mennorode) in Elspeet ligt. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via info@natuurbegraafplaatselspeterbos.nl. Geeft u hierbij ook aan op welke dag en tijdstip u wilt komen en met hoeveel personen.

De rondleidingen duren ongeveer een uur en zijn niet geschikt voor geïnteresseerden die slecht ter been zijn. Bent u slecht ter been dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individuele rondleiding

Wij hanteren uiteraard de RIVM-richtlijnen met betrekking tot COVID-19 en daarom zijn de groepen voor de rondleiding beperkt in aantal. Elke groep bestaat uit maximaal 30 personen, die met maximaal 10 personen tegelijk de natuurbegraafplaats bezoeken.

Tijdens de rondleiding vertellen medewerkers, die de natuurbegraafplaats, het Elspeterbos en de wijde omgeving goed kennen, over het ontstaan van het Elspeterbos, welke bijzondere flora en fauna te zien is en zij leggen de ontwikkeling van de natuur op de natuurbegraafplaats en in het Elspeterbos uit. Het accent ligt vanzelfsprekend op het begraven kunnen worden op deze unieke begraafplaats. U krijgt uitleg over het kiezen van de locatie van het graf, de mogelijkheden hoe begraven te worden (kist, urn, biezen mand), de ceremonie daaromheen. Hier begraven worden betekent begraven worden op een biologische (natuurlijke) wijze.

Eeuwige grafrust

Als algemene begraafplaats biedt het Elspeterbos ruimte aan alle geloofsovertuigingen, natuurliefhebbers, ruimtezoekers en stilteliefhebbers. Wanneer u op onze natuurbegraafplaats begraven wordt, blijft u er voor altijd liggen!

Wij heten u graag welkom op onze open dagen.

Meer informatie op  www.natuurbegraafplaatselspeterbos.nl

Opgeven voor deze rondleiding of vragen? Mail naar  info@natuurbegraafplaatselspeterbos.nl