Het Juridisch Spreekuur en de Wetswinkel van Koppel-Swoe helpen inwoners van de gemeente Epe met het beantwoorden van allerlei vragen op juridisch en sociaal rechtelijk gebied. De hulp van het Juridisch Spreekuur en de Wetswinkel is gratis.

Minder draagkrachtige inwoners uit de gemeente Epe kunnen bij het Juridisch Spreekuur en de Wetswinkel met allerlei vragen terecht voor juridisch advies. Inwoners krijgen bijvoorbeeld antwoord op lastige vragen over familierecht, huurrecht, schulden, arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, bestuursrecht, strafrecht, fiscaal recht, arbeids- en burengeschillen. Of het nu gaat om een geschil met een werkgever of een probleem met de huurbaas, samen wordt gezocht naar een oplossing. Ook helpen de spreekuren bij het nakijken van contracten.

Juridisch Spreekuur en Wetswinkel helpt mensen verder

Met het advies van het Juridisch Spreekuur en de Wetswinkel komen mensen verder. Zo werd bijvoorbeeld de moeder van Joey (10) geholpen. Joey heeft PDD-NOS en zit op het Speciaal Onderwijs. Moeder had een brief gekregen van de gemeente, waarin haar werd medegedeeld dat Joey geen leerlingenvervoer meer krijgt. De moeder van Joey wist niet wat haar rechten waren en wat ze moest doen. De Wetswinkel heeft haar ondersteund bij het indienen van het bezwaar.

Ook Loes (37) werd bijgestaan toen zij hulp nodig had op het gebied van huurrecht. Loes heeft een progressieve spierziekte, waardoor ze niet langer zelfstandig kon wonen. Ze vroeg een indicatie aan voor een nieuwe woonvorm in haar buurt. De aanvraag werd afgewezen. Loes heeft dit bij het Juridisch Spreekuur besproken en wordt geholpen bij het indien van een bezwaar.

Wekelijkse inloop (behalve schoolvakanties)

1e dinsdag van de maand, 15.00 – 16.00, Wijksteunpunt Bloemfontein, de Wetstraat 12 in Vaassen

2e maandag van de maand, 19.30 – 20.30, Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in  Epe

3e vrijdag van de maand, 09.30 – 10.30 uur, Wijksteunpunt Burgerenk, Klimtuin 46 in Epe

4 maandag van de maand, 19.30 – 20.30, Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in  Epe

Op de website van Koppel-Swoe zijn alle data te vinden: https://koppelswoe.nl/diensten/juridisch-spreekuur-wetswinkel-epe/