Úw topSlijter Kooijer gaat samen met Whisky Import Nederland een online whisky proeverij organiseren. En wel op zaterdagavond 11 juli van 20.00 tot 22.00 uur.

Hoe werkt het?
• Je geeft jezelf op bij úw topSlijter Kooijer
• Zodra zij de whiskysetjes met whisky binnen hebben, kan je deze komen afhalen. De setjes kosten 25.00 euro en daar zitten 6 verschillende whisky’s in van Speyside distillery.
• Op zaterdagavond 11 juli om  20.00 uur log je in op zoom met een code die je bij het ophalen van de wiskysetjes krijgt. En dan nemen Frank Handgraaf en Marcel Bol van Whisky Import Nederland iedereen virtueel mee naar deze distillery. Onderweg proeft je de 6 verschillende whisky’s. Waaronder een speciale single cask botteling die alleen maar voor de Benelux is gebotteld.

Spreyside
Speyside is een gebied in Moray (voormalig graafschap), in Schotland waar 50% van de single malt whisky van Schotland wordt geproduceerd.

Spreyside distilleerderij
De Speyside distilleerderij, gelegen in de prachtige Cairngorm Mountains, staat bekend als een van de mooiste Schotse distilleerderijen. De kleine boutique distilleerderij wordt geleidt door een gedreven en zeer ervaren team van hooggekwalificeerde vakmensen. Deze mensen doen werkelijk alles voor de hoogste kwaliteit in elke druppel van de spirits. De whisky, die met liefde wordt gemaakt, is een lichte, delicate en karakteristieke Schotse single malt whisky die ongeëvenaard is in de industrie.

De SPEY whisky’s uit Speyside destilleerderij wordt beschouwd als een van de soepelste en meest toegankelijke whisky’s uit de regio Speyside. Dit is een veelzijdige dram die de malt drinker een selectie aanbiedt van verschillende leeftijden en stijlen die passen bij verschillende delen van de dag, seizoen of jaar. Elke versie heeft een unieke extra periode van rijping in speciaal geselecteerde vaten om de complexiteit en textuur toe te voegen aan de whisky.

Het beloofd een leuke en interessante proeverij te worden. En op een manier die je waarschijnlijk nog niet hebt meegemaakt.

Gaat je mee op deze ontdekkingsreis naar één van de mooiste distillery’s van Schotland? Ga dan snel naar úw topSlijter Kooijer geef je op.