De zestiende editie van de Nationale Sportweek duurt tien dagen en valt samen met de European Week of Sport. De Nationale Sportweek is in dezelfde periode waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen!

Thema Nationale Sportweek 2019

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal. Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen.

Het maakt je socialer. Sport verbroedert. Het creëert nieuwe vriendschappen. Op het veld. Maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert je grenzen stellen. En er overheen te gaan. Door sport zit je lekkerder in je vel. Het maakt je gelukkiger. Sport doet iets met je. En dat is nu het thema van de Nationale sportweek 2019: Sport doet iets met je!

Samen ontmoeten, vriendschap en plezier!

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement waarin verschillende verenigingen en sportclubs hun deuren openzetten, zodat jij allerlei nieuwe en leuke sporten kunt uitproberen! Sporten en bewegen is gezond, maar vooral leuk! Daarom willen we iedereen tijdens de Nationale Sportweek zoveel mogelijk sportplezier laten beleven!

Gemeentelijke Sportweekkrant

Tijdens de Nationale Sportweek openen tal van sportclubs, sportverenigingen en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een mooi moment voor de sportaanbieders om hun sportaanbod in de spotlights te zetten! Elk jaar maakt Heel Epe Beweegt een gemeentelijke Sportweekkrant en krijgen sportaanbieders de mogelijkheid sportkennismakingsaanbod te promoten via de krant. In de krant staat een overzicht van alle activiteiten in de gemeente Epe. De krant is verder gevuld met informatie over sport en bewegen in de gemeente.

De digitale versie van de Sportweekkrant zie je hier. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.heelepebeweegt.nl.

Opening Nationale Sportweek op vrijdag 20 september

Vorig jaar hebben we de Nationale Sportweek afgetrapt met de “Sprenge Trail”, een run voor kinderen. Omdat dit zo’n succes was, start dit jaar de 2e editie voor alle basisscholen uit Vaassen. De kinderen uit de groepen 1 tot en met groep 8 kunnen mee rennen met drie afstanden: 500 meter, 1000 meter en 3000 meter. Kinderen konden zich opgeven via de school. De run vindt plaats op locatie De Cannenburgh en begint om 17.00 uur. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk kinderen (en ouders) deel te laten nemen en in beweging te krijgen, waarbij deelnemen belangrijker is dan winnen. Er is daarom wel een tijdsklok aanwezig, maar geen tijdsregistratie.

Het buurtsportteam van Koppel-Swoe kijkt uit naar een sportieve opening van de Nationale Sportweek. We hopen met al het kennismakingsaanbod van de sportaanbieders gedurende de Sportweek veel inwoners in beweging te krijgen.