Van 20 tot en met 29 september is het Nationale Sportweek. In deze week organiseren de sportaanbieders in de gemeente diverse sportkennismakingsactiviteiten voor verschillende doelgroepen. Er wordt een speciale Sportweekkrant uitgebracht die in de week voorafgaand aan de Nationale Sportweek, huis-aan-huis wordt verspreidt in de gemeente.

Vorig jaar hebben we de Nationale Sportweek afgetrapt met de “Sprenge Trail”, een loop georganiseerd in samenwerking met basisschool De Sprenge Vaassen.

Omdat dit zo’n succes was, start dit jaar de 2e editie voor alle basisscholen uit Vaassen. Dit gebeurt op vrijdag 20 september. Het evenement start om 17.00 uur en vindt plaats op de mooie locatie van De Cannenburch. De kinderen uit de groepen 1 tot en met groep 8 kunnen mee rennen met drie afstanden: 500 meter, 1000 meter en 3000 meter. De 500 meter start om 17.15 uur. De 1000 meter start om 17.30 uur en om 17.35 uur starten de lopers van de 3000 meter.

In de week van 8 juli zijn de buurtsportcoaches op de scholen in Vaasen langs geweest om promotie te maken voor de Sprenge Trail. Na de zomervakantie komen we nog een keer langs voor een promotierondje.

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk kinderen deel te laten nemen, waarbij deelnemen belangrijker is dan winnen. Er is daarom wel een tijdsklok aanwezig, maar geen tijdsregistratie.

We hopen dat zoveel mogelijk kinderen, ouders en leerkrachten mee gaan lopen. Zo laten we gezamenlijk zien dat bewegen goed voor je is. We kijken uit naar deze sportieve opening van de Nationale Sportweek!