Vaassen – De politie heeft dinsdag 29 mei een 31-jarige man uit Vaassen aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een politieagent in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei aan het Kouwenaarspad in Vaassen.

Rond middennacht ontstond er een vechtpartij buiten bij een buurtcentrum aan het Kouwenaarspad tussen bezoekers van een feest. Verschillende groepen gingen met elkaar op de vuist.

Een agent die daar ter plaatse was en probeerde te bemiddelen werd dusdanig in het nauw gedreven en bedreigd dat hij zich in zijn dienstauto moest terugtrekken. Hierop werd er een steen door een ruit van de dienstauto gegooid. De agent raakte gelukkig niet gewond.

Er werd direct een onderzoek gestart naar de vechtpartij en naar degene die de agent heeft bedreigd. Op dinsdag 29 mei kon de politie de 31-jarige man, die lid is van de OMG Satudarah, aanhouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van de vechtpartij en de persoon die de steen heeft gegooid.