Voor leden van De Rossumdaerpers is het de komende twee weken weer mogelijk om hun entreebewijzen voor het Openingsbal van carnaval af te halen. Omdat de vraag naar kaarten het aanbod overstijgt, heeft de vereniging uit Vaassen speciale regels moeten instellen om de toegang tot de feesten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Leden hebben op vertoon van hun ledenkaart gratis toegang tot alle onderdelen van carnaval der Rossumdaerpers. Wegens de overweldigende belangstelling moesten er wel speciale regels worden ingesteld en dat geldt wederom voor het Openingsbal op zaterdag 22 februari met optredens van René Karst en Boer Bennie onder leiding van de DJ’s Remco en Laurens in de grote zaal en van Danny Heden en DJ Rob Wibbelink in het Party Café. Leden kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een toegangsbewijs afhalen op vrijdag 7 februari van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 15 februari van 15.00 tot 17.00 uur in dorpscentrum De Wieken.

Door de situatie met de grote belangstelling heeft de vereniging besloten op te treden tegen de handel in entreebewijzen via Internet. Eerder ging de club er al toe over om voor de Hollandse Avond op Rosen Montag de regeling laat gelden die eveneens geldt voor de andere avonden. Leden hebben vrij toegang en voor anderen is er verkoop aan de zaal. Hierbij geldt wel voor iedereen: als de zaal vol is, sluiten de deuren.

Op deze plek wil de club benadrukken dat het recht op toegang voor de bovengenoemde evenementen vanaf zestien jaar is. Slechts op de zondagavond krijgt iedereen van twaalf jaar en ouder toegang. Maar… Alleen mensen van achttien jaar en ouder hebben bij feesten van De Rossumdaerpers het recht om alcoholische dranken te nuttigen en te kopen. Hierop wordt streng toegezien.

Verder wil de club benadrukken dat de wet tegenwoordig voorschrijft dat er een algeheel rookverbod moet gelden. Dat wordt tijdens alle carnavalsactiviteiten doorgevoerd. Het betekent dat er op 22, 23, 24 en 25 februari in de hele Rossumburcht (Dorpscentrum De Wieken) niet gerookt mag worden. De rookruimte die altijd werd ingericht in de buurt van het podium, mag niet meer als zodanig gebruikt worden. De beveiliging heeft de opdracht gekregen om hierop toe te zien.