Op de mooie zondagen in februari stonden duizenden mensen zich te vergapen bij de schapen in het weiland en op zaterdag 16 maart mogen ze er allemaal bij in. Dan organiseren ze van 12.00 tot 16.00 uur, Lammetjesdag.

Het is de feestelijke afsluiting van de lammertijd waarbij bezoekers niet alleen met een lammetje, maar ook met een konijn op schoot mogen knuffelen, imposante roofvogels aan het werk kunnen zien, gratis een ritje op de rug van een ezel kunnen maken en nog veel meer te zien en doen is.

Nu de geboortegolf er op zit, de kudde overdag de schaapskooi weer verlaat en het voorjaar lonkt, is het tijd voor een feestje. Zij kunnen  op 16 maart dankzij Bolletje op vezelrijke meergranen beschuit met muisjes trakteren . Ook mag iedereen gratis een ritje maken op twee ezels van ezelboerderij De Koperen Ezel uit Zuuk. In de hooischuur wordt met strobalen een knuffelhoek ingericht waar iedereen een lammetje op schoot kan krijgen om te aaien. (Een lammetje adopteren kan nog!) Een  perfecte gelegenheid om mooie fotos te maken voor de fotowedstrijd!

Knuffelen kan die dag ook met konijnen. Stichting het Knuffelkonijn komt met een speciale ‘knuffelcaravan’. De stichting bezoekt met een aantal handtamme konijnen regelmatig verzorgingshuizen, scholen voor speciaal onderwijs, kinderafdelingen van ziekenhuizen, instellingen voor verstandelijk beperkten, hospices en dergelijke om voor wat afleiding te zorgen en zorgen even te vergeten. In de caravan mag iedereen een konijn op schoot aaien.

Spectaculair is een demonstratie van de Roofvogelhoeve, die met verschillende rassen oehoe’s, uilen, buizerds en valken, een kookaburra en een zeearend naar de schaapskooi komt. Als het weer een beetje meezit, gaan de vogels de lucht in en wordt het publiek daar actief bij betrokken. Er zijn maar weinig valkeniers die zo humoristisch en boeiend over hun roofvogels kunnen vertellen als Nils van de Roofvogelhoeve.

En dat is nog lang niet alles. De jachthoornblazers van De Vlijthoornblaozers uit Wapenveld zijn als vanouds van de partij om in vol ornaat een paar ‘deuntjes’ te blazen. Wilma Snel van Wilma’s Wol geeft een demonstratie spinnen van een vacht van onze kudde. De Heerder boswachter Bea Claessens gaat om 13.30 uur op pad om wandelaars allerlei wetenswaardigheden over de omgeving te vertellen en laten zien. Bij voldoende belangstelling gaat ze een uur later weer met een groep aan  de wandel. Een aanrader voor iedereen die regelmatig op de Renderklippen loopt; na een wandeling met Bea Claessens kijk je er toch anders naar en zie je dingen die je eerder nooit opgemerkt had.

Natuurlijk  vergeten zee de inwendige mens niet. Myammi Dutch Delight is evenals vorig jaar van de partij met super lekkere grote versgebakken stroopwafels. Ook worden broodjes knakworst verkocht en is er koffie, thee en ranja.

De EHBO Heerde en het Rode Kruis Hattem-Wapenveld staan klaar als iemand (eerste) hulp nodig heeft.

We verwachten met mooi weer zo veel bezoekers, dat we belangstellenden adviseren op de fiets te komen. Op de Elburgerweg en omgeving zetten we verkeersregelaars in.

Bron: https://www.schaapskudde-epe-heerde.nl/