Op vrijdag 7 december van 13:00 tot 22:00 uur, zaterdag 8 december van 11:00 tot 22.00 uur en zondag 9 december van 11:00 tot 19:00 uur wordt midden in het dorp Vaassen het voorplein van kasteel Cannenburch weer vrijgemaakt voor de 31ste editie van de jaarlijks terugkerende Kerstmarkt, waar van alles weer uit de kast gehaald wordt om de vele bezoekers het naar hun zin te maken.

Deze ideale locatie met volop sfeerverlichting zorgt voor een sprookjesachtige beleving. Ook de 100 kramen met kerst gerelateerde artikelen en lekkernijen, het optreden van koren en muziekgroepen, plus de hartverwarmende bijdrage van de plaatselijke verenigingen, inclusief een heuse kerstman en kerststal, dragen bij aan het succes van dit fantastische winterevenement.

“Dit jaar zijn er ook heel veel nieuwe standhouders.Bezoekers uit de regio en de rest van Nederland weten de weg te vinden. Met dank aan de 100 vrijwilligers die alles in goede banen leiden. Een kaartje kost twee euro vanaf 12 jaar. Ook kun je een passe-partout kopen. Dat is dan inclusief kasteelbezoek in kerstsfeer.”

Goede doelen en lekker eten

“Ook nu wordt aandacht besteed aan goede doelen. De Musafir kerk verkoopt loempia’s en Molukse snacks ten behoeve van hun kerkgemeenschap; Stichting Jopas verkoopt kerstartikelen waarvan de opbrengst wordt besteed aan een dorp op de Molukken; Hospice Casa Vera verkoopt vogeltaarten en ook de heer Ben Wissink speelt weer op zijn saxofoon voor KIKA.

Verder verkoopt Stichting Martinustoren nog balkenbrij en bloedworst. Daarnaast zetten een aantal verenigingen zich nog in. Zo verkoopt korfbalvereniging Regio ’72 stroopwafels en zorgt de CVO-handbalvereniging voor de horecatent, waar je terecht kunt voor een kop koffie, frisdrank, appeltaart, krentenbrood of een tosti. De plaatselijke fanfare verkoopt broodjes beenham, terwijl Vereniging Ontspanning Lichamelijk gehandicapten Midden-Nederland kerstartikelen verkoopt en het 21-spel speelt.

Het Koetshuis is uiteraard geopend. Daar kun je lekker warm zitten en iets nuttigen. Ook kun je voor koffie met wat lekkers terecht in de Taveerne, in de kelder van het kasteel. Samen met de oliebollen, snacks, Engelse pie’s, glühwein, poffertjes, wafels, paling en chips op een stokje, op het rolstoelvriendelijke terrein zelf, kom je dus echt niets tekort.”

Lasershow en muziek

“Net als vorig jaar kunnen je weer genieten van de prachtige lasershow, verzorgd door D&S productions en events. Het was de eerste keer dat zij dit buiten voor de kerstmarkt organiseerden. Dat was zo goed bevallen, dat we als kerstmarktcommissie hebben besloten om weer van hun diensten gebruik te maken.

De electra voorziening en belichting op het terrein van de kerstmarkt wordt verzorgd door CAVENTE licht en geluid. Dit zijn inmiddels ervaren mensen die voortkomen uit de organisatie van het jaarlijkse kinderdorp in Vaassen. Pal voor het kasteel wordt een nostalgisch podium opgebouwd voor de talloze koren en muziekgroepen die deze dagen zullen optreden.

Voor de sfeer

“Onze Kerstman krijgt een eigen huisje. Hier kunnen de kinderen hem bezoeken en een cadeautje in ontvangst nemen. Ook is er nog een kraam waar midwinterhoornblazers laten zien hoe deze instrumenten gemaakt worden. De kinderen kunnen daar dan ook blazen op een miniwinterhoorn. Voorts zijn er twee kerststallen, waarvan één wordt geregeld door buurtvereniging Het Loar, bestaande uit een beeldengroep op een platte wagen.

De faciliteiten zijn in de loop der tijd steeds luxer en comfortabeler geworden in vergelijking me ooit zijn begonnen. Tevreden mensen en een goede sfeer, daar doe je het toch allemaal voor.

7 December       van 13:00 tot 22:00
– 8 December       van 11:00 tot 22:00
– 9 December       van 11:00 tot 19:00

De entree voor de Kerstmarkt in Vaassen bedraagt € 2,- p.p.

Een combikaart voor de Kerstmarkt en het Kasteel bedraagt € 5,- p.p.

Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

 

Voor een programma overzicht: http://kerstmarktvaassen.nl/