Apeldoorn – De politie heeft dinsdagavond 10 oktober, kort na een overval op een kapperszaak in Apeldoorn, vier jongens aangehouden op verdenking van het plegen van die overval.

In het onderzoek dat volgde is gebleken dat drie van de aangehouden verdachten ook verdacht worden van het plegen van een beroving met geweld in Apeldoorn, en twee van hen verdacht worden van betrokkenheid bij een overval in Vaassen.

De beroving in Apeldoorn en overval in Vaassen werden beide gepleegd op 4 oktober.

Dinsdagavond 10 oktober werd op de Eglantier een kapperszaak overvallen. Één overvaller kwam de zaak in en bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. Een aantal mededaders stond buiten op de uitkijk.

De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor, de geschrokken aanwezigen achterlatend. In de zaak raakte niemand gewond.

Veel goede tips

De politie ging direct op zoek naar de daders en er werd een Burgernetactie opgestart.

Ook de politiehelikopter hielp met zoeken. Er kwamen veel tips binnen en mede dankzij deze tips lukte het om de verdachten te lokaliseren. De politie trof de jongens bij elkaar aan op de Ploegersdonk.

Bij fouillering van de jongens die zich niet konden of wilden identificeren, trof de politie de vermoedelijke buit van de overval aan. Hierop zijn alle vier de jongens aangehouden.

Bleek te gaan om een 15-jarige jongen uit Vorden en drie jongens uit Apeldoorn van 14, 16 en 19 jaar oud. Al vrij snel bleek uit het onderzoek dat de 14-jarige niets met de overval op de kapper te maken heeft gehad, hij is woensdag heengezonden.

Verdacht van meerdere misdrijven

De politie verdenkt de 15-jarige jongen uit Vorden ervan dat hij in de kapperszaak geweest is en gedreigd heeft met het wapen. Ook is inmiddels duidelijk dat hij ervan verdacht wordt op woensdagavond 4 oktober de overval op een snackbar in Vaassen gepleegd te hebben. Bij die overval werd een medewerker bedreigd met een mes en ging de overvaller er met een geldbedrag vandoor.

Verder kwam de jongen in beeld als één van de verdachten van de beroving van een 18-jarige jongen aan de Vlijtseweg in Apeldoorn, ook op woensdagavond 4 oktober.

De Apeldoornse jongens van 16 en 19 worden ervan verdacht deze straatroof samen met de jongen uit Vorden gepleegd te hebben. Ook wordt één van hen verdacht van betrokkenheid bij de overval op de snackbar in Vaassen. De Apeldoornse jongens zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De 15-jarige uit Vorden is afgelopen week voorgeleid aan de rechter-commissaris.