Het Nationaal MS Fonds houdt van maandag 19 tot en met zaterdag 24 november de landelijke MS collecteweek. Ze zamelen geld in voor onderzoek naar MS. Om aandacht te vragen voor collecteweek hebben ze een televisiecommercial en drie authentieke portretten van mensen met MS laten maken. Die commercial kan je onderaan dit bericht zien.

Wat is MS?
Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen laten zich zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Een oplossing voor MS is er niet. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet. Mensen met MS kunnen wel gewoon oud worden.

Onderzoek naar MS
Er is (nog) geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe de ziekte ontstaat en hoe deze te genezen is. Daarom is onderzoek hard nodig.

Wil je ook helpen in de strijd tegen MS klik kan op deze link.