Aanvang: 09:00 – 00:30 uur

160 Kramen met antiquariaten en boekhandelaren.

 Vaasaqua staat landelijk bekend als een goed georganiseerde boekenmarkt. In de jaren dat het evenement heeft plaatsgevonden, heeft de organisatie er naar gestreefd om een gezellige en overzichtelijke maar vooral ook een zeer kwalitatief goede markt neer te zetten. Ieder jaar op Hemelvaartsdag is de boekenmarkt hier weer te vinden.
Op de Dorpsstraat in het centrum van Vaassen zullen die dag ruim 160 kramen staan met antiquariaten en boekhandelaren uit het gehele land. Tienduizenden boeken in elke prijsklasse worden daar aan het publiek aangeboden op deze sfeervolle Vaassense boekenmarkt.

Bezoekers kunnen hierbij hun kinderen meenemen, want de gehele dag worden zij vermaakt met verschillende kinderattracties, zoals clowns, springkussens, theater en noem maar op.

De markt is ruim van opzet, zodat men rustig kan snuffelen tussen de vele schitterende boeken. Houdt u van rust, dan adviseren wij u om de markt in de ochtenduren te bezoeken. Maar houdt u van gezelligheid dan is de middag een must.

Voor ieder wat wils.

 De Vaasaqua braderie wordt zowel door het publiek als door de deelnemers zeer hoog gewaardeerd. Het is dan ook niet voor niets, dat al heel veel kraamhouders van het eerste uur nog steeds ieder jaar op Hemelvaartsdag in Vaassen staan.

Ook dit jaar is de variatie weer zeer groot. Er is voor ieder wat wils! Van kleding tot worst, en van prachtige hobby-artikelen tot sexy ondergoed. Op het eerste deel van de Kerkweg, de Margrietweg, de Ireneweg en op de grote parkeerplaats tegenover kasteel “de Cannenburgh” vind je ruim 150 kramen en is de Vaasaqua braderie een absolute topper!

Kunstmarkt voor de Cannenburgh, zeker het bezoeken waard.

 Op het prachtige voorterrein van Kasteel de Cannenburch zullen zich ook dit jaar weer een bonte verzameling van kunstwerken en hun kunstenaars presenteren. Op diverse kramen die in een cirkel staan opgesteld zullen schilders, beeldhouwers, glaskunstenaars, keramiekkunstenaars en siersmeden zich presenteren. De kunstmarkt staat onder leiding van KUVA waardoor ook een stenge selectie wordt uitgevoerd om alleen gerenomeerde kunstenaars toe te laten op deze ieder jaar nog groeiende kunstmarkt als onderdeel van het grote evenement Vaasaqua.

Voor jong en oud.

 Terwijl de jongere kinderen zich vermaken op het kinderplein met allerlei springkussens en een theatershow, is het voor de oudere jeugd tijd voor wat actie.

Op het Ireneveld hebben een aantal sportverenigingen uit de gemeente een sportief sport en spel spektakel voor de wat oudere jeugd uitgezet. Je kan er korfballen, badmintonnen en nog veel meer. Tijdens het beoefenen van al deze sporten zijn er stempels te verdienen die weer ingeruild kunnen worden voor een aardigheidje.

Op deze manier hebben wij niet alleen een sportieve bezigheid voor de jeugd, maar biedt Vaasaqua op deze manier ook de verenigingen een podium om zich te presenteren.

Spel en theater.

 Al sinds de eerste edities van Vaasaqua worden de jongere bezoekers vermaakt met spel en theater. Ieder jaar staat de parkeerplaats achter de Dekamarkt vol met springkussens, draaimolen en een schmink kraam op de jonge bezoekers te vermaken. Sinds een aantal jaren is Dolf van Theaterfiets een geziene gast op het kinderplein. Met zijn vrolijke theatershows weer hij de kinderen iedere keer weer te vermaken.

 

Ook dit jaar is vaasaqua weer een musicaal spektakel.

De dag begint met een concert van het Vaassens Fanfarekorps op het marktplein om te worden afgewisseld door artiesten en diverse dweilorkesten.

    

In de middag stroomt het marktplein vol om te swingen op de muziek van de absolute toppers van de Millenium Showband. Zij weten het marktplein zeker op zijn kop te zetten, en wellicht met de dweilorkesten er wel weer een ongekend spektakel van te maken.

Als aan het begin van de avond de boekenmarkt en braderie weer zijn opgeruimd begint DJ Laurens de bezoekers op te warmen voor wederom een gezellig avondje Vaasaqua.Als het inmiddels volgestroomde marktplein warm gedraaid is, nemen de 6 topartiesten van Perfect Showband het stokje over. De Perfect Showband staat garant voor een avond vol goede muziek en vermaak. Kortom een avond Vaasaqua die je gewoon niet mag missen. En o ja! De entree is helemaal gratis!!!!