De genomineerden voor de Sportprijs 2019 en de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs zijn bekend. De Sportprijs eert sporters of sportteams die een sportieve topprestatie hebben geleverd. De Heel Epe Beweegt-prijs gaat naar een maatschappelijk sportinitiatief of mensen die daaraan speciaal hebben bijgedragen. Vanaf woensdag 11 december tot en met dinsdag 31 december 2019 kunnen inwoners via www.epe.nl/sportprijs stemmen op uw favoriet.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari 2020 van 16:30 tot 19:00 uur wordt bekend wie de beide prijzen krijgen. De winnaars nemen de prijzen dan in ontvangst. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op het gemeentehuis, Marktplein 1, Epe.

 

Genomineerden voor de Sportprijs 2019

 

Milan Lammers

De 16-jarige Milan uit Emst hoopt in badminton ooit de top te bereiken. Daar traint hij hard voor bij BC’70 Veluwe uit Vaassen. Individueel en met zijn team is hij regelmatig te vinden op de wedstrijdbaan. Als een van de eerste spelers uit de gemeente óóit bereikte hij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. In het badmintonseizoen 2018-2019 speelde Milan 61 wedstrijden, waarvan hij er 35 won. Behalve een talentvolle en gedreven jeugdspeler is hij binnen de vereniging als vrijwilliger een enorme kracht.

 

Erik van Loenen

Turner Erik is inmiddels landelijk bekend, dankzij de campagne Play Unified van Special Olympics. Daarin daagde hij Epke Zonderland uit. Die nam de uitdaging aan. Samen sportten ze in een volle Ziggo Dome tijdens het Univé Gala. In maart deed Erik met succes mee aan de wereld-games van Special Olympics in Abu Dhabi. Hij traint bij G-turnen van Agios in Vaassen. In zijn prijzenkast prijken vele medailles. Erik is een goede ambassadeur voor de G-sport, in de gemeente, in Nederland én over de grenzen.

 

Twan Wagenaar

Eerst moest zijn gebroken bovenarm nog genezen, maar daarna was de 17-jarige motocrosser Twan niet meer te houden. Tijdens het Nederlands kampioenschap werd hij 6e, tijdens de Dutch Masters of MotoCross 9e en bij het Lets kampioenschap zelfs 2e. Elke week zet Twan zich 100% in voor zijn sport. Hij motocrosst, loopt hard, doet aan wielrennen en mountainbiken en aan fitness. Hij prijs zich gelukkig met de medewerking van zijn school.

 

 

Genomineerden voor de Heel Epe Beweegt-prijs 2019

 

Volleybal Team Zuuk

Al meer dan 30 jaar speelt deze groep recreanten mee in de Ormi Trim-competitie en vele toernooitjes in de gemeente Epe. In het veld zijn ze bloedfanatiek, maar een scheidsrechter is niet per se nodig. Sportiviteit dragen ze namelijk hoog in het vaandel. Net als vriendschappelijkheid. De 4e set is dan ook erg belangrijk. Daarnaast organiseren de leden van alles en nog wat, zoals het volleybaltoernooi tijdens het Zuukerfeest. Een bijzonder team van echte vrienden, van jong tot oud(er).

 

Evolution Survivalrun AV Cialfo
Survivalrun is een combinatie van hardlopen en hindernissen. Deze veelzijdige en uitdagende buitensport voor jong en oud vraagt kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen. Nu dus ook in Epe, bij atletiekvereniging Cialfo. Er is al een hindernisbaan in het bos. Een tweede baan is nu in aanbouw naast de kantine. Beide zijn te danken aan de inzet van Martin van Driel, docent lichamelijke opvoeding aan de RSG in Epe en van de klusgroep van AV Cialfo. En aan de bijdragen van vele gulle en betrokken sponsoren. Iedereen is welkom.

 

Leontien Mensink, GALM/MBvO-groep (Groningen Actief Leven Model/Meer Bewegen voor Ouderen)
Leontien Mensink geeft al zeker 20 jaar gymlessen voor Koppel-Swoe. Dat doet ze enthousiast en met warmte, respect en begrip. In haar lessen sluit ze aan op wat haalbaar is voor de deelnemers. Altijd gebruikt ze muziek bij de gym, vooral oud-Hollandse liedjes die ze zelf vol energie meezingt.

Leontien is een betrokken docent. Na de les drinkt ze altijd samen met de groep nog een kopje koffie of thee. Zelf grapt de kwieke en fitte Leontien weleens dat ze als 75-jarige ook tot de doelgroep behoort.

   

 

Meer informatie

Op www.epe.nl/sportprijs staat meer informatie over de procedure, de stemronde, de verdeling van de stemmen en de jury.