Al sinds vele  jaren organiseren  de Roefelstichtingen Epe en Vaassen in  september de Roefeldag  voor kinderen in de bovenbouw van      de    basisschool,  waarbij zij de kans krijgen om in kleine groepjes te snuffelen (in het Vlaams is dit Roefelen) aan verschillende beroepen uit         de grotemensenwereld.

Normaal gesproken zijn wij nu al volop bezig met de voorbereidingen om de Roefeldag  in september weer tot een  groot  succes te           maken.  Hierbij hebben wij de ondernemers in onze gemeente hard nodig.  Op de Roefeldag zelf spelen zij tenslotte een hoofdrol met het  verzorgen van een leuke roefelplek voor de kinderen. In dit stadium zouden wij de ondernemers benaderen voor deelname aan en/of   sponsoring van de Roefeldag, maar  in deze bizarre tijd willen wij hen hiermee niet extra belasten.

Bovendien is het momenteel nog onduidelijk of evenementen met meer dan 100 personen in september door mogen gaan.

Gezien de huidige omstandigheden hebben wij niet anders kunnen besluiten dan de Roefeldag 2020 in Epe en Vaassen niet door te           laten gaan. Natuurlijk gaan we er in 2021 weer een knallende Roefeldag van maken!

Voor nu: blijf gezond!

Hartelijke groeten,

Bestuur Roefelstichting Epe

Bestuur Roefelstichting Vaassen