Sinds kort zijn er in de gemeente Epe energiecoaches actief. Zij kunnen inwoners op praktische wijze helpen om minder energie te verbruiken en dus kosten te besparen. Goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu.

Een energiecoach komt bij u thuis, beoordeelt uw energienota in relatie tot die van anderen in uw buurt en maakt met u een rondgang in en om uw woning. Na deze inventarisatie kan de Energiecoach u handige tips geven om uw energielasten te verlagen.

Inwoners van de wijken Berkenoord 1 en 2 in Vaassen  worden in juni uitgenodigd voor een gesprek met een energiecoach. Inwoners uit de wijken Krugerstraat Zuid en Noord zijn in maart van dit jaar al per brief uitgenodigd. Het project van de energiecoaches start in deze wijken in Vaassen en zal verder uitgebreid worden als het succesvol is. Kijk voor meer informatie op www.energiecoachepe.nl.

Heeft u bouwplannen of vragen over energie besparen of opwekken, dan kunt u ook terecht bij het energieloket van de gemeente. Kijk voor meer informatie op www.epe.nl/energieloket.

Wilt u ook energiecoach worden? Dat kan! Een energiecoach vindt het leuk om mensen te informeren hoe zij eenvoudig energie én geld kunnen besparen. Energiecoach Epe komt graag in contact met nog meer vrijwilligers. Neem voor meer informatie contact op met Eppo Gutteling, info@stilema.nl of 06-83521985.