Bij de doorzoekingen van de clubhuizen van motorclub Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk zijn gisteravond en vannacht drugs en wapens in beslag genomen bij leden van de zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang (OMG).

 

De politie heeft in Apeldoorn twee leden van Satudarah aangehouden voor het bezit van drugs en verboden wapens. Verder is beslag gelegd op administratie, wiet, ruim 4000 euro contant geld en een vlindermes.

In het clubhuis zelf zijn wikkels met restanten cocaïne en pepperspray aangetroffen. In het clubhuis stond ook veel sterke drank in strijd met de vergunning.

In Beverwijk zijn twee leden van Satudarah aangehouden vanwege overtreding van de Opiumwet. Verder is beslag gelegd op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen, een creditcardmes, wikkels met cocaïne, administratie en telefoons, waaronder tien zogenoemde PGP-toestellen.

Dergelijke toestellen worden vaak in het criminele milieu gebruikt om communicatie af te schermen voor politie en justitie. Er zijn in Beverwijk ook openstaande boetes geïncasseerd tot een bedrag van meer dan 1200 euro en er is beslag gelegd op 1750 euro contant geld.Bestuurlijke rapportages

Van de acties in Apeldoorn en Beverwijk worden bestuurlijke rapportages opgemaakt voor de burgemeesters van deze gemeenten.

Doorzoekingen

De doorzoekingen duurden tot ongeveer zes uur zaterdagochtend 30 september.