Zondag 24 september van 12.00-17.00 uur!

Bedenker van het Chocoladefestival Zutphen is Chocolatier Huub Janson. Samen met Rineke Janson, zijn dochter, organiseren zij al 15 jaar het lekkerste evenement van Zutphen.

In de binnenstand van Zutphen heeft hij een ambachtelijke werkplaats met winkel. Ook kun je er koffie, thee en ambachtelijk ijs verkrijgen.

Huub heeft het festival opgezet naar aanleiding van de film ‘Chocolat’ (2000) waarin de jonge moeder Vianne Rocher met haar dochter Anouk aankomen in het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes. Daar begint zij een kleine chocolaterie genaamd ‘La Céleste Praline’.  De chocolade van Vianne verandert het leven van de dorpelingen op magische wijze.

Net zoals chocolade de bezoekers aan het festival in Zutphen zal betoveren.

Activiteiten
Tijdens het festival kunt u genieten van onder meer: demonstraties bonbon maken, koken met chocolade, het proeven van chocoladebier, kunstwerken gemaakt van chocolade, chocolade-fondue, een chocolade-modeshow, poppentheater, speciale kinderactiviteiten en lekkere livemuziek.

Proeven, Beleven & Genieten!
Het Chocoladefestival Zutphen is een niet meert weg te denken evenement met chocolade in al haar vormen en maten. Op verschillende locaties in en rond de prachtige historische binnenstad zijn activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.
En uiteraard allemaal in het teken van chocolade 😉

Winkels open
Tijdens het festival zijn de meeste winkels geopend; het is namelijk koopzondag zoals het in Zutphen elke laatste zondag van de maand gebruikelijk is.