Het begint een leuk traditie te worden. Deelnemers aan de Carbage Run die zich verzamelen in Vaassen en vanuit daar doorrijden naar de start in Emmen.

Afgelopen zondag was het weer zo ver. Een kleine 50 deelnemers verzamelden zich bij de carpoolplaats aan de Geerstraat. Om vanaf daar een kleine rondrit door de omgeving te maken. En deze keer was dat Vaassen. Langs de weg stonden verbaasde Vaassenaren te kijken naar alle auto’s die langs reden en vroegen zich af wat er aan de hand was.

De Carbage Run kan je zien als de tegenhanger van de Cannonball Run, een road trip waarbij dure, luxe auto’s door Europa toeren. De totale waarde van het wagenpark van alle deelnemers aan de Carbage Run die maandag officieel in Emmen begint is ca € 500.000,-. Maar dat zijn dan wel totaal 1.000 auto’s met een bouwjaar van voor 1999. De auto’s hebben allemaal een dagwaarde van maximaal € 500,-.

Dat de Carbage Run populair is blijkt wel uit het feit dat binnen drie dagen het maximum aantal deelnemers zich had ingeschreven. Dit jaar gaat de road trip door Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Een reis van 2.500 Km in 5 dagen.

Voordat de deelnemers naar Emmen vertrokken was er nog een gezamenlijke barbecue aan de Bottert.
©2018 Vaassen Actief
Morgen is om 08:00 uur de start van de Carbage Run in Emmen. En Vaassen Actief gaat de broers Huub en Marco Harleman uit Vaassen volgen tijdens deze road trip richting Kroatië. Het duurt ruim 2 uur voordat alle deelnemers vertrokken zijn en er zijn iedere dag meerdere routes om verkeersopstoppingen te voorkomen. Mocht je de start willen zien dan moet je naar de Grote Rietplas in Emmen gaan. Wij wensen alle deelnemers een goede reis toe en heel veel plezier.

En Charlotte nogmaals bedankt voor de lift. Het was een erg leuke ervaring om een stukje mee te mogen rijden. En ik vrees dat deze road trip bij mij nu ook op de bucket list komt.