Foto’s: VV KCVO
Op foto links Alphons Betting en Wilco Oortwijn
foto rechts: Gerry van de Schepop en Gerard Holtman

 

Alphons Betting is tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging KCVO uit Vaassen uitgeroepen tot Lid van Verdienste. Verder zijn Gerard Holtman en Gerry van de Schepop de Verenigingsman en -vrouw van 2018. Tijdens de zoals altijd meer dan uitstekend bezochte bijeenkomst werden zij gehuldigd door voorzitter Wilco Oortwijn.

Op de achtergrond heeft Alphons Betting een ongekende staat van dienst opgebouwd bij de Vaassense zwartwitten. Zo verzorgt hij al sinds 1978 (dus ruim veertig jaar!) de inning van de contributie en neemt hij sinds 1993 (dus ruim 25 jaar!) de inning van de sponsorgelden voor zijn rekening. Verder zat hij van 1975 tot 1981 als penningmeester in de jeugdcommissie en bij Sportfestijncommissie, was hij van 1998 tot 2004 penningmeester in het hoofdbestuur en is hij sinds 2008 penningmeester van de Vrienden van KCVO. Tot slot kwam daar afgelopen jaar alle werkzaamheden om KCVO te laten voldoen aan de AVG nog eens bij. Al met al dus meer dan genoeg reden om hem uit te roepen tot Lid van Verdienste.

De eer van Verenigingman ging tijdens de zoals altijd meer dan uitstekende bezochte nieuwjaarsreceptie naar iemand voor wie de sociale functie van KCVO uiterst belangrijk is. Hij kwam via zijn zoon, die ging voetballen bij de vereniging, in contact met KCVO en groeide sindsdien uit tot een ongekende duizendpoot. Zo is hij al jarenlang leiden van verschillende jeugdelftallen, zorgt hij ervoor dat ouders die het niet breed hebben tweedehands voetbalschoenen krijgen als hun kinderen voetbal willen proberen, is hij mede – organisator van de pupillenkampen en als zeer gewaardeerd lid van de activiteitencommissie betrokken bij bijna alle activiteiten voor de jeugd.

De Verenigingsvrouw van 2018 heeft ook in vele opzichten haar sociale hart getoond. Niet alleen als lid van de Gemeenteraad van de gemeente Epe, die zij bereikte op basis van voorkeurstemmen, maar toch ook zeer zeker bij KCVO. Gerry van de Schepop is jarenlang mee geweest met jeugdelftallen, was actief bij de jeugdkampen waar zij tot de keukenbrigade hoorde en ook bij slecht weer binnen de kortste keren aletrnatieve programma’s maakte, zij draait bardiensten bij zowel het Sportfestijn als op reguliere zondagen en verricht ook nog eens vele andere hand- en spandiensten voor de club.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak benadrukte Wilco Oortwijn dat KCVO niet alleen sportief, maar ook in andere opzichten een roerig jaar achter de rug heeft, waarbij het weer een hoofdrol vertolkte. Dat begon al op 18 januari toen de zeer zware storm voor forse schade zorgde op sportpark de Egelebeek, waarna op 13 augustus de bliksem insloeg. Vervolgens liet de extreem warme en droge zomer ook zijn sporen na op de natuurgrasvelden.

Toen die eindelijk weer goed bespeelbaar leken, was veld 3 half omgeploegd door dassen, roeken of ander gedierte, waardoor er nog altijd niet op gevoetbald kan worden. Vandaar dat hij vooral zijn dank uitsprak richting de vrijwilligers van de onderhoudsploeg. Voorts kondigde hij aan dat de return van de derby tegen SV Vaassen, op 2 februari, net als de heenwedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond om 18.30 om zo na afloop een gezamenlijk feest voor beide clubs mogelijk te maken.