Met als voorganger pastor Daggenvoorde, verzorgt op 9 december aanstaande het Martinuskoor onder leiding van Ineke van der Brugge in de Martinuskerk in Vaassen een Lessons-and-Carols-viering. Aanvang van de viering 18:30 uur.

In voorbereiding op het Kerstfeest zijn aan het begin van de vorige eeuw in Engeland de Lessons and Carols-vieringen ontstaan. Het is dan ook een oude Engelse traditie, die inmiddels door een groot deel van de westerse wereld is overgenomen.

In voorbereiding op het kerstfeest worden tijdens de viering 9 delen uit de bijbel voorgelezen (lessons), afgewisseld door van oorsprong Engelse kerstgezangen (Christmas carols).

De lezingen zijn altijd dezelfde; de gezangen variëren en daartoe kan worden geput uit de rijke geschiedenis van Engelse carols, waarvan de eerste stammen uit de dertiende eeuw. Vanuit de traditie echter behoren het eerste lied (“Once in Royal Davids City”) en het laatste lied (“Hark the Herald Angels Sing”) tot de vaste gezangen.

De meeste liederen zijn zeer bekend en over het algemeen wordt er door de kerkgangers dan ook enthousiast meegezongen. De samenzang, ondersteund door het Martinuskoor en de altijd weer indrukwekkende bijbelteksten, voorgelezen door de ervaren Pastor
Daggenvoorde, staan garant voor een inspirerende viering, die u niet mag missen. U bent op zaterdagavond 9 december dan ook van harte welkom!