Tweede van de 4 SUP + Surfski Wintercup wedstrijden.

Er wordt in meerdere klassen gevaren. Een race voor de elite-suppers, kids en een race voor beginners en recreanten; de Winter Tour Cup.
Bovendien, en dit is een primeur, zullen we naast suppers ook surfski’s aan de start zien verschijnen. Surfski’s zijn een relatief nieuwe discipline aan de tak van het kanoën maar groeit net als het suppen aan populariteit.

Voor de elite wordt een uitdagende baan van 10 tot 15 km uitgelegd afhankelijk van de weersomstandigheden.

Deze afstand is m.n. voor de elite suppers bedoelt maar daarnaast zal er ook een “Winter Tour CUP” gevaren worden, een laagdrempelige wedstrijd voor de onervaren suppers. Vind je de NK races nog iets teveel van het goede dan is dit een uitgelezen kans om eens de sfeer van een SUP race te proeven. Al wordt er wel een winnaar gekroond, de nadruk ligt vooral op het meedoen en op de ervaring. Je mag langzaam maar je mag ook snel! De lengte van het parcours zal ca. 6 km zijn dus voor iedereen goed te doen. Alle boards zijn hier toegelaten, dus ook inflatables.

Locatie: KV Dolfijnen, Strekdam 51 3841 WD, Harderwijk

Inschrijving: 09:30 – 10:30
Skippersmeeting: 10:45
Start Tourtocht: 11:00
Start race SUP: 11:15
Start race SURFSKI 11:30
13:30 Uitslag bekend.

Inschrijven kost niets dus des te meer een reden om deze gelegenheid niet te missen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze beschikken over de juiste kleding die noodzakelijk is bij het suppen in de wintermaanden.

Het dragen van een leash is verplicht.

Lees meer over de SUP + Surfski WinterCup op de website van SUPBOARDSHOP.NL
https://www.supboardshop.nl/nl/blogs/winter-sup/wintercup/